Oamenii sunt tot mai interesati de modul in care pot avea o dantura frumoasa si sanatoasa. Aproape in orice magazin vei gasi o multime de produse, sortimente si marci de curatare si intretinere a danturii. Cu toate acestea, rapoartele statistice indica faptul ca multi dintre noi nu stiu cum sa previna si combata afectiunile dentare.

Va prezentam in cele ce urmeaza cateva modalitati simple pentru imbunatatirea sanatatii orale:

1. Medicii stomatologi recomanda schimarea periutei dentare la fiecare doua luni, insa statisticile releva faptul ca peste 90% dintre consumatori nu respecta aceasta recomandare.
Inlocuieste periuta dentara de îndata ce perii ei incep să se uzeze. O periuta noua indeparteaza de cel puțin 3 ori mai multă placă dentara fata de una uzata. Daca utilizezi o periuta electrica, alege una care sa aiba capul compact. Studiile recente ne informeaza ca cele care au capul cavitar adapostesc de cateva mii de ori mai multe bacterii

2. 85 % dintre barbati si 65% dintre femei nu folosesc zilnic ata dentara.
Foloseste zilnic ata dentara pentru a inlatura bacteriile ce se regasesc in santul gingival inainte de a cauza afectiuni parodontale, asociate cu boli cardiovasculare și diabet de tip 2. Iti recomandam ata dentara fixată pe maner de plastic pentru a-ți fi la indemana sa o utilizezi oricand si oriunde te-ai afla.

3. Riscul de parodontoza creste cu 70% dacă nu te speli de doua ori pe zi si nu folosesti ata dentara in fiecare zi.
Parodontoza, pe langa faptul ca este o boala extreme de grava pentru dantura, poate declansa in organism si alte boli: boli cardiovasculare, diabet, artrita reumatoidă, boli cronice pulmonare obstructive, pneumonie, boli cronice renale, probleme de memorie și concentrare, obezitate, cancer, depresie.
Asigură-te ca aloci periajului dentar cel putin 2 minute, timp in care perii toate fetele dintilor.

4. Doar 64% dintre noi viziteaza annual un cabinet stomatologic
Daca iei in considerare partea financiara, referitoare la costurile implicate, trebuie sa stii ca o vizita anuala la stomatolog te poate ajuta sa faci economii prin prevenirea multor boli dentare. Este mai usor sa previi decat sa combati.
Foarte multe cabinete stomatologice au promotii la diverse servicii de profilaxie dentara. Asigurarea medicala de baza acopera in totalitate costurile profilaxiei anuale pentru copii si in proportie de 60% pentru adulti.

5. Sucurile acidulate, cele cu un continut mare de zahar si chiar cele de fructe au nevoie de doar 30 de secunde pentru a ataca smaltul dintilor.
Evita aceste bauturi si incearca sa bei apa sau ceai de plante, mananca fructul intreg in loc de suc. Pentru o sanatate generala, fa miscare, dormi 8 ore pe zi si consuma cat mai multe legume si fructe in stare naturala, nepreparate termic.